Werklampen voor tractor 
18-09-2018
0

Onze familie is al een paar generaties boer. Mijn vader is nog steeds boer, en mijn opa en overgrootvader waren het ook. De boerderij van mijn vader staat nog op het land dat mij overgrootvader ooit heeft gekocht. Voor veel boeren is dit heel gebruikelijk, ze worden boer omdat hun familie dit ook was. Zelf wil ik geen boer worden en daar is mijn vader niet blij mee, hij had gehoopt dat ik het bedrijf zou overnemen, maar het lijkt erop dat mijn broertje dit wel wil doen. Ik help mijn vader wel vaak mee op het land en dat doen mijn broertje en moeder ook op de boerderij. Als boer is er altijd wel genoeg te doen en als gezin is het heel normaal om elkaar te helpen, want er is altijd genoeg te doen. Wij hebben een kleine stal met koeien en dan sta je al vroeg op om de koeien te melken. De koeien verzorgen is al veel werk, maar daarnaast verbouwen wij ook groenten. Het komt periodes voor dat we er vroeg uitgaan voor de koeien en in de avond nog op het land werken. Vaak werken we dan door totdat het werk af is en soms loopt dat wat uit. Het is dan goed mogelijk dat het al donker is terwijl wij nog aan het werk zijn. Goede werklampen kunnen dan helpen, zodat je toch goed kan zien in het donker. Werklampen geven veel licht en dat is belangrijk, want als je niet goed kan zien dan heb je meer kans op een ongeluk. Als boer zit je niet te wachten op een ongeluk, want niemand anders gaat het werk voor je doen als jij niet kan werken. Waarschijnlijk loop je dan achter met je werk en dat kan je veel geld kosten.      

Werklampen kopen bij werkenbijlicht.nl

Je kan werklampen voor veel verschillende dingen gebruiken. Als boer gebruik je meestal werklampen op de tractor, maar ze worden bijvoorbeeld ook gebruikt voor heftrucks en kranen. De lampen worden ook steeds meer in de transportsector gebruikt op vrachtwagens en opleggers. Tegenwoordig zie je steeds meer led verlichting, wij kopen ook meer led verlichting en die kopen wij bij werkenbijlicht.nl. Bij dit bedrijf weten we dat we kwaliteit kopen voor een goede prijs. Een van de voordelen van led verlichting is dat bijna alle energie wordt omgezet in licht, waardoor het contrast beter is. Hierdoor is het licht minder vermoeiend voor de ogen. Vaak gebruik je de lampen wanneer je al wat vermoeid bent, omdat het laat is, led verlichting kan dan extra veiligheid bieden.

Een aantal voordelen van een goede lamp

Er zijn een aantal verschillende werklampen, wij gebruiken nu voornamelijk led verlichting. Het voordeel van led is dat je een hoge lichtopbrengst hebt met een laag stroomverbruik. Met led besparen we veel kosten, want als je vaak werklampen gebruikt, dan gebruik je ook veel stroom. Maar niet alleen de lichtopbrengst en het stroomverbruik is belangrijk, in sommige gevallen wil je dat de lampen extra bescherming hebben. Wij hebben zelf normale werklampen, zonder extra bescherming, dan is de behuizing meestal van plastic. Maar als je denkt dat het verstandig is om extra bescherming te hebben, dan zijn er ook lampen met aluminium behuizing, dan weet je zeker dat ze tegen een stootje kunnen.   

Als je van plan bent om werklampen te kopen, let dan goed op de volgende dingen:

  • Wat voor type lampen je koopt, tegenwoordig worden veel ledlampen verkocht
  • Hoeveel lichtopbrengst je nodig hebt
  • Of je een extra sterke behuizing nodig
  • Waar je de lamp gaat plaatsen
  • Werkenbijlicht