Wat is voip?
26-02-2018
0

VoIP Provider Voicedata - zakelijke telefonie en internet

Als ondernemer heb je misschien wel eens de term voip voorbij horen komen en je afgevraagd wat dit nu eigenlijk precies was. Dat het een afkorting is, dat zal waarschijnlijk wel duidelijk zijn, maar waar staat het voor? Het staat voor Voice Over IP en het is een telecomdienst. Het houdt in dat je niet langer van een gewone telefoonlijn gebruik maakt om te bellen of dat hiervoor de ISDN gebruikt wordt, maar dat de internetverbinding gebruikt wordt om de telefoontjes te plegen. Dit wordt door sommigen ook wel internetbellen of internettelefonie genoemd. Voip is dus een van de zaken die je kunt gebruiken voor het zo goed mogelijk regelen van je telefoondiensten. Dit is van belang, want telefonisch bereikbaar blijven, blijft ook in de huidige tijd belangrijk. Ondanks dat mensen steeds vaker gebruik maken van de mogelijkheid om via internet berichten te versturen of contactformulieren op de website in te vullen, blijft telefonische bereikbaarheid toch nog onmisbaar. Natuurlijk kun je dit allemaal via je mobiele telefoon regelen, maar vaak krijg je dan te maken met kosten die best hoog liggen. Bovendien is de verbinding dan niet altijd even stabiel, niet overal in Nederland is het bereik even goed. Daarom is voor veel bedrijven voip echt een aanrader!

Voordelen voip

Waarom zou je nu kiezen voor het gebruik van voip als je ook een gewone telefoonlijn kunt gebruiken of gebruik kunt maken van de ISDN kabel? Wat is het voordeel van bellen via het internet? Dat heeft grotendeels te maken met de kosten. Voor aanbieders van deze dienst is dit een stuk voordeliger dan het beheren van telefoonkabels en het op die manier verbinden van gesprekken. Via internet is het gewoon goedkoper en van dat voordeel profiteer jij als zakelijke klant ook. Je zult dus een lagere rekening krijgen als je gebruik maakt van voip. Ook is de bereikbaarheid vaak beter en wordt er gebruik gemaakt van de modernste technieken. Als je één telefoonlijn hebt speelt dit nog niet zo’n rol, maar voor grotere bedrijven met heel veel verbindingen levert dit echt een groot voordeel op. Zitten er ook nadelen aan? Ja, we weten allemaal dat de internetverbinding wel eens een keer kan haperen of een tijdje stil kan liggen. Dit kan echter voorkomen worden door gebruik te maken van een back up verbinding of van hosted voip, waarbij doorgeschakeld kan worden naar mobiele nummers. Zo zorg je ervoor dat je altijd bereikbaar blijft!

Voicedata biedt totaalpakket

Overweeg jij om voor jouw bedrijf gebruik te gaan maken van voip? Dan is Voicedata een bedrijf dat jou hier uitstekend bij kan helpen. Een keus voor hen is een goede, want:

  • zij zijn een zeer ervaren speler op deze markt
  • zij zijn betrouwbaar en professioneel
  • zij kunnen jou een totaalpakket leveren

Dat laatste is natuurlijk handig. Als bedrijf heb je immers niet alleen een telefoonverbinding nodig, je hebt ook behoefte aan zakelijk internet en waarschijnlijk ook aan zakelijke telefonieabonnementen. Bij hen kun je dit allemaal in één keer regelen, zowel je voip, als je internet en mobiele abonnement. Je hebt dan alles op één plek, wat voor jou het voordeel oplevert dat je een vast aanspreekpunt hebt voor al je telefonische en online verbindingen. Zij gaan altijd met jou in gesprek over de wensen en eisen die jij op dit gebied hebt en zij kunnen jou een pakket leveren dat echt volledig aansluit op jouw wensen. Ben jij op zoek naar een voordelige en stabiele verbinding voor telefonie? Dan is voip via Voicedata dus een uitstekende manier om dit te bewerkstelligen!