SOCMINT training
26-06-2018
0

SOCMINT – International Anti Crime Academy

Als organisatie, bedrijf maar ook als individu bent u kwetsbaar in de huidige tijden. Het internet en sociale media staan tegenwoordig een grote stroom vrije publicaties toe en ook al kiezen mensen er zelf voor deze media naar buiten te brengen – denk aan foto’s en filmmateriaal – toch is het schrikbarend wat voor schade deze informatie kan veroorzaken. Daar moet u berekend zijn. Bescherming van informatie die een individu of bedrijf op het internet vastlegt, is een vak apart. Beveiligingsprofessionals hebben de afgelopen jaren dan ook hun manier van werken nadrukkelijk moeten veranderen. Voor u als persoon of bedrijf is een SOCMINT training zeker een goede keuze. Privacygevoelige informatie is vaak makkelijk op het internet terug te vinden. Het vergt geen grote kennis of vernuftige trucs. Dat maakt het een kwetsbare aangelegenheid. Veel mensen voelen zich dan ook niet veilig en hebben weinig weet van hoe ze zich eigenlijk precies kunnen beschermen. Die kennis is juist in deze tijden echter van groot belang. Informatie wordt thans vaak geplaatst zonder het bewustzijn van de mogelijke gevolgen, of de mogelijke waarde van de informatie voor anderen. Bij de International Anti-Crime Academy (IACA) volgt u een SOCMINT training maar ook zijn er andere opleidingen en workshops die we bieden:

  • OSINT module 1,2,3
  • CYBER humint
  • Social Engineering

SOCMINT training bij IACA

IACA biedt dus opleidingen en trainingen zoals de SOCMINT training en meer. Onze opleidingen bevinden zich in het gebied van de zogenaamde Open Source Intelligence. Maar waar staat SOCMINT training dan eigenlijk voor? SOCMINT training staat voor Social Media Intelligence. Leerlingen aan de IACA worden getraind op gebieden als forensische opsporing en leren zich te ontwikkelen in een wereld waar online waakzaamheid steeds belangrijker wordt. De wegen kennen is een noodzaak om gegevens en mensen te beschermen op het wereldwijde web. Volgt u een SOCMINT training dan kunt u rekenen op ervaren docenten die veel ervaring hebben uit de praktijk. Deze leraren beschikken over voldoende kennis om leerlingen de scholen. Maar wat Leert u precies in een SOCMINT training? Tijdens een SOCMINT training zullen leerlingen leren om bepaalde ongewenste informatie effectief te verwijderen van het internet. Maar de training gaat verder dan dat. Tevens leren studenten om het gedrag van anderen op het internet te herkennen zodat het kan worden opgespoord waar nodig en gerapporteerd. De SOCMINT training richt zich dus in het bijzonder op social media. Social media is een specifieke tak waarin juist zeer persoonlijke informatie publiek wordt gemaakt. Veel mensen zijn zich niet bewust van de consequenties die het kan hebben om zo veel informatie online te hebben staan, maar tegelijkertijd vindt een groot deel van ons sociaal en ook van ons professionele leven online plaats, steeds vaker ook via de social media. Dat kan zijn Facebook, Twitter, maar ook werken in een cload.

Schade voorkomen

Met een SOCMINT training kan u veel schade voorkomen. De training richt zich op details, op de kleine dingen die u kunt doen, maar die ongelofelijk belangrijk zijn voor de veiligheid van gegevens en het waarborgen daarvan. Wie is de vijand? Soms vragen mensen zich dat wel eens af. Tegenwoordig moeten we denken aan terroristen die informatie die ogenschijnlijk algemeen is, kunnen inzetten om aanslagen te beramen, maar ook andere criminelen kunnen het op bepaalde persoonlijke informatie gemunt hebben die op het eerste gezicht ook geen schade zou doen. Leer hierover alles tijdens een SOCMINT training of kijk eens naar de mogelijkheden van een workshop bij onze academie. We krijgen veel positieve reacties over onze lezing over de criminele kracht van social media. Bekijk onze website voor de mogelijkheden.