Sedum dakbedekking
13-12-2018
0

Voor de afwerking van jouw dak heb je verschillende mogelijkheden, zoals dakpannen en riet. Maar wist je dat je ook kunt kiezen voor een sedum dakbedekking? Dit is een bedekking die bestaat uit sedumplanten, bij veel mensen beter bekend als vetplantjes. Het kiezen hiervoor levert verschillende voordelen op. In de eerste plaats heeft het een voordeel voor jouw woning, het is namelijk een bedekking die lang meegaat, je hoeft dus niet snel weer nieuwe materialen aan te schaffen. Dat is ook voor jouzelf interessant, want dat betekent dat je met een sedum dakbedekking ook minder vaak kosten hoeft te maken voor het vervangen van dakmateriaal. Daar komt bij dat het ook erg weinig onderhoud nodig heeft, je hoeft alleen maar twee keer in het jaar na te gaan of er ook onkruid is gaan groeien en zo ja, dan verwijder je dit even. Meer werk zit er niet in! Ook dat is voor jou natuurlijk een groot voordeel! Daarnaast is het ook nog zo dat het er gewoon mooi uitziet. Iedereen knapt ervan op als de directe omgeving iets groener wordt gemaakt en sedum dakbedekking kan daar zeker aan bijdragen!

Sedum dakbedekking voor beter milieu

Maar niet alleen voor jouzelf is het verstandig om te kiezen voor sedum dakbedekking, het levert ook voor de natuur veel voordelen op. Zo zorgen planten ervoor dat de directe omgeving in de zomer iets minder warm wordt en dat is in een stedelijk gebied natuurlijk helemaal niet verkeerd! Daar komt bij dat de plantjes leefruimte bieden aan verschillende soorten beestjes. Denk dan aan:

  • insecten
  • spinnen
  • bijen, hommels en andere vliegen
  • vlinders

Veel van deze kleine beestjes dienen weer als voer voor vogels, waardoor ook onze gevleugelde vrienden hierbij gebaat zijn! Een ander voordeel van sedum dakbedekking is dat het goed water opneemt. Zijn er hevige regenbuien, dan wordt een deel hiervan door de plantjes opgevangen. Hierdoor wordt het riool minder zwaar belast en dat is ook zeker gunstig! Het heeft daarnaast ook nog eens een isolerende werking, wat je binnenshuis zeker zult merken. Met andere woorden, er zitten echt heel veel voordelen aan het kiezen voor een sedum dakbedekking. Als jij de mogelijkheid hebt om hiervoor te kiezen, dan is het dus ook zeker aan te raden om dit te doen!

Eenvoudig aangelegd

Nu denk je misschien: is het niet heel ingewikkeld om dit aan te leggen? Dat kan zo zijn, maar dat is absoluut niet het geval als jij kiest voor de sedum dakbedekking van Simpel Sedum. Dit bedrijf levert jou namelijk kant en klare pakketten, waarmee jij zelf heel eenvoudig aan de slag kunt gaan. De cassettes zijn eenvoudig te plaatsen, waardoor jij hier prima zelf mee uit de voeten kunt! Zij leveren jou in hun pakket echt alles wat je nodig hebt, je hoeft er dus verder niets bij te kopen! Zie jij het niet zitten om het zelf te doen, dan kun je hen ook inschakelen voor de aanleg ervan. Een ander misverstand dat bij veel mensen heerst, is dat een sedum dakbedekking alleen geschikt is voor platte daken. Dit is dus echt niet het geval! Natuurlijk is het bij een plat dak wel het gemakkelijkst om het aan te leggen, maar ook op schuine daken kan dit geplaatst worden. Zelfs als ze echt heel schuin omhoog lopen zijn er mogelijkheden, hoewel er dan wel extra maatregelen genomen moeten worden. Wil jij hier meer over weten? Dan moet je eens kijken op simpelsedum.nl. Daar vind je alle informatie die je zoekt over de sedum dakbedekking die zij jou kunnen leveren!