Op zoek naar een goede gratis oefentoets?
04-03-2019
0

Gratis, maar toch goede oefentoetsen vind je niet overal. Gelukkig wel op oefentoets.com . Hier ben je aan het juiste adres voor oefentoetsen en proefexamens. Via de site is het erg makkelijk om direct met een oefentoets aan de slag te gaan. Ik heb het zelf ook al een paar keer gedaan en het werkt echt super, en het effect is al best gauw zichtbaar. 

Waarom een oefentoets van oefentoets.com?

Bij oefentoets.com bieden ze allerlei soorten oefentoetsen:

  • WfT
  • SVH
  • VCA
  • SVPB
  • Verkeersborden oefenen
  • Medisch rekenen

Voor Wft bieden ze de gratis oefentoets basis en het gratis oefenexamen consumptief krediet aan. Aangezien ze voor Wft nog niet super veel aanbieden op het gebied van oefentoetsen, hebben ze je de mogelijkheid gegeven makkelijk een externe bron te raadplagen via de zoekfunctie. Bij SVH bieden ze een stuk meer aan. SVH staat voor Stichting Vakbekwaamheid. Hier hebben ze maar aandacht aan besteed. Het is namelijk zo geregeld dat in de drank- en horecawet staat dat horecabedrijven, slijterijen en verenigingen die alcohol verkopen aan wettelijke eisen moeten voldoen met betrekking tot sociale hygiëne. Een van de vereisten is dat er altijd iemand in het bedrijf aanwezig moet zijn met een verklaring van kennis en inzicht sociale hygiëne. Deze verklaring kan behaald worden door het afleggen van het SVH examen. Een oefentoets is hiervoor dus erg handig. Naast de proefexamens SVH sociale hygiëne en de proefexamens SVH horecaportier, geven ze je ook nog handige samenvattingen. Tegen betaling heb je de mogelijkheid om een opleiding horecaportier of een thuisstudie sociale hygiëne te volgen. Ook wordt hier extra veel informatie gegeven over examenlocaties of wat te doen bij specifieke situaties. VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Met een VCA certificaat legt een bedrijf de basis voor een veilige en gezonde dagdagelijkse werksfeer. Oefentoets biedt voor VCA meerdere oefentoetsen en proefexamens in 3 verschillende niveaus. Op het gebied van SVPB Beveiliger opleiding staan er ook meerdere oefenvragen en oefenexamens voor je klaar. Voor het oefenen van verkeersborden heb je de mogelijkheid 7 verschillende oefentoetsen te maken. Bij medisch rekenen heb je de cursus verpleegkundig rekenen, deze is onderverdeeld in 8 verschillende oefentoetsen. Staat de oefentoets die jij wilt maken er niet tussen? Dan kan je onderaan de homepagina een zoekfunctie gebruiken. Op dit moment zijn ze druk bezig met het ontwikkelen van nog veel meer oefentoetsen. 

Het nut van een oefentoets

Oefentoetsen zijn ideaal voor het testen van je kennis. Op deze manier kan je er achter komen of je volledig klaar bent voor je examen. Op de site wordt duidelijk dat dankzij de oefentoetsen je slagingskans toe zal nemen. Dit betekent dat een oefentoets dus niet alleen dient voor het testen van je kennis, maar ook voor het verbeteren van je kennis. Je kan kijken naar wat je fout hebt beantwoord, dit noteren, en de stof nog een keer doornemen. Maak dezelfde oefentoets na het leren nog een keer, zo weet je zeker dat je het nu kent. Sommige oefentoetsen, zoals het oefenen van verkeersborden, worden opgedeeld in verschillende onderdelen. Hier heb je de optie om een oefentoets waarvan je zeker denkt te zijn alles te kennen, over te slaan.