Ook elk jaar een nieuwe energieleverancier kiezen? 
04-01-2019
0

Een energieleverancier kiezen, dat is iets dat we allemaal weleens moeten doen. Sommige mensen kiezen ervoor om er eenmalig een uit te kiezen en er vervolgens niet meer naar om te kijken en andere mensen willen elk jaar een andere energieleverancier kiezen. Zelf ben ik iemand die elk jaar overstapt naar een andere energieleverancier. De juiste energieleverancier kiezen, kan je namelijk elk jaar opnieuw ontzettend veel geld besparen. 

Hoe kan ik de juiste energieleverancier kiezen? 

Wanneer ik opnieuw een energieleverancier kiezen wil, maak ik meestal gebruik van vergelijkingssites. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende aanbieders en ik ben lang niet op de hoogte van het aanbod van elk van deze aanbieders. Sommigen maken reclame op de televisie, maar anderen moet je echt opzoeken. Een vergelijkingssite zorgt ervoor dat je alle aanbieders netjes op een rijtje hebt en gemakkelijk met elkaar kunt vergelijken. Zo kun je ze bijvoorbeeld vergelijken op het maandtarief dat je kwijt zult zijn, maar ook of een leverancier een speciale korting of welkomstbonus heeft wanneer je overstapt. Dat zijn allemaal zaken om rekening mee te houden wanneer je gaat overstappen op een andere energieleverancier. Zelf maak ik gebruik van de website Slim met Energie. Dat is een vergelijkingssite, waarmee je alle beschikbare aanbieders met elkaar kunt vergelijken. Je kunt daarbij niet alleen kiezen voor de prijs, maar ook vergelijken op andere factoren, zoals: 

  • Duurzaamheid van de energie 
  • Het soort contract dat je aangaat 
  • Stroom of gas 
  • Energietarief 

Via https://slimmetenergie.com/ kun je dus op verschillende manieren energieleveranciers met elkaar vergelijken. Als je een nieuwe energieleverancier kiezen wilt, is het ook enorm belangrijk dat je eerst goed vergelijkt. Wanneer je er namelijk achter komt dat je huidige leverancier toch het meest voordelig is voor jouw situatie, dan heeft het natuurlijk geen zin om over te stappen. Aanvankelijk was ik ook niet iemand die elk jaar overstapte naar een andere energieleverancier. Ik zat wel goed bij de leverancier waar ik altijd heb gezeten. Helaas ging deze leverancier failliet en werd het overgenomen door een andere grote leverancier. Toen besloot ik om niet zomaar mee over te stappen naar dat nieuwe bedrijf, maar eerst een beetje rond te kijken wat er allemaal nog meer beschikbaar is. Toen ik op vergelijkingssites als https://slimmetenergie.com/ ging kijken, zag ik tot mijn verbazing dat het veel voordeliger voor mij zou zijn als ik zou overstappen op een andere energieleverancier. Dat heb ik dan ook meteen gedaan en sindsdien wil ik elk jaar een nieuwe energieleverancier kiezen. Ik heb tot nu toe al erg veel kunnen besparen op mijn maandelijkse lasten. Ik kan niet alleen elk jaar kiezen voor het meest voordelige maandbedrag, maar ik kan ook nog eens profiteren van welkomstkortingen voor nieuwe klanten of welkomstcadeaus zoals een iPad.  

Start nu met vergelijken 

Als jij ook elk jaar wilt besparen op je vaste lasten, dan doe je er verstandig aan om over te stappen op een nieuwe energieleverancier. Als je een nieuwe energieleverancier kiezen wilt en daar wel wat hulp bij kunt gebruiken, dan kan ik je aanraden om een vergelijkingssite te gebruiken. Deze sites geven je onafhankelijk advies over de tarieven en voordelen van alle beschikbare aanbieders. Zelf maak ik gebruik van Slim met Energie. Via https://slimmetenergie.com/ kun je gemakkelijk de energieleveranciers die voor jou relevant zijn met elkaar vergelijken. Zo kun je dus in een oogopslag zien of een andere aanbieder voor jou voordeliger is. Start nu met het vergelijken van energieleveranciers en bespaar tot wel honderden euro’s op je vaste lasten. Wie wil er nou niet maandelijks geld besparen?