Onze vakantie is een groene vakantie
21-12-2018
0

Mijn vriendin en ik vinden het heel belangrijk dat wanneer we op vakantie gaan, we ook een groene vakantie boeken. We zijn beide heel bewust wat voor rustgevende kracht er vanuit de natuur komt en een groene vakantie is voor ons een vakantie waarin ontspanning in het midden van de natuur centraal staat. We maken daarbij geen onderscheid in grote vakanties naar het buitenland of korte vakanties in Nederland. Een groene vakantie kan wat ons betreft ook prima in bijvoorbeeld Twente plaatsvinden. We zijn namelijk net terug van een heerlijk week bij Hotel ’t Kruisselt dat in De Lutte is gevestigd. Nou hadden mijn vriendin en ik nog nooit van De Lutte gehoord en toen we dit gegoogled hebben én de website www.kruisselt.nl erop nageslagen hebben, kwamen we erachter dat dit precies de groene vakantie biedt waarnaar wij op zoek waren. Heerlijk genieten van het natuurschoon dat Nederland en Duitsland, net over de grens, te bieden heeft.

  • Uitgestrekte bossen
  • Prachtige velden
  • Mooie waterpartijen

We hoefden elkaar alleen maar aan te kijken om te weten dat we onze volgende groene vakantie bij Hotel ’t Kruisselt zouden doorbrengen. En zo geschiede het.

Een groene vakantie waarbij niets moet en alles mag

Samen zijn we vorige week in de auto gestapt en voor onze groene vakantie naar De Lutte gereden. Heerlijk, want voor ons was dit ook een nieuwe omgeving. We wonen samen in Haarlem, dus we komen zelf vrij weinig in dat gebied van Nederland. Onze groene vakantie ging direct goed van start. We zijn op ons gemak naar Hotel ’t Kruisselt gereden en toen we daar aankwamen werden we heel vriendelijk ontvangen. We kregen een prachtige tweepersoons kamer toegewezen met een heel fijn bed en alle faciliteiten die we ons maar konden wensen. We hadden vanaf het allereerste moment dat we daar binnen kwamen al het gevoel dat we op vakantie waren en dat vinden we beide heel belangrijk. Het is heel prettig om in deze omgeving te zijn. Alles lijkt hier rustiger te gaan. Het gehaast en de drukte van de stad is ook de reden waarom we juist zo’n groene vakantie willen, want we missen dat gewoon waar wij wonen. We vinden het heerlijk om in die drukte te leven en te werken, maar soms heb je tijd nodig om even te aarden en tot jezelf te komen. Een groene vakantie geeft dat en we kwamen hier in De Lutte dan ook direct tot rust. We hebben onze bagage op de kamer geplaatst en zijn eerst even op het terras van het hotel een lekkere kop thee gaan drinken. Daar hebben we de planning gemaakt voor de komende dagen. We hebben onze wandelschoenen meegenomen, maar we keken er ook erg naar uit om ’s morgens lekker door de velden te gaan hardlopen, voordat we aan de dag zouden beginnen. Dit kan heel mooi in deze omgeving en het is heerlijk om door de dauw, met de opkomende zon, al rennend de omgeving te verkennen.

Een week vol rust en leuke activiteiten

We hebben het er deze week bij Hotel ’t Kruisselt echt van genomen. We hebben elke dag wel gewandeld en één dag hebben we fietsen gehuurd, waarbij we verder konden gaan in het verkennen van de omgeving, zonder dat we hier de auto voor nodig zouden hebben. Tijdens één van onze verkenningstochten hebben we ook ontdekt dat er een wellnesscenter dicht bij het hotel gelegen is en ook daar hebben we ons een volledige dag heerlijk laten vertroetelen. Deze groene vakantie is voor ons zo goed bevallen, wat we hier waarschijnlijk volgend jaar weer een weekje naar toe gaan.