Oedeem behandeling
02-09-2018
0

Als jij een oedeem behandeling nodig hebt, dan is de behandelmethode afhankelijk van de variant van deze ziekte waar jij last van hebt. Er zijn namelijk verschillende varianten mogelijk van deze vochtophopingen, wat lang niet iedereen weet, en niet iedere vorm heeft baat bij dezelfde manier van behandelen. Welke vormen kunnen we nu onderscheiden en welke vorm van oedeem behandeling past daarbij? Als eerste is er veneusoedeem, waarbij veneus verwijst naar de aderen en dan in dat geval naar die in de benen. In onze aderen zitten kleppen die open en dicht gaan om bloed en vocht aan en af te voeren. Op het moment dat deze kleppen niet meer goed werken, wordt bloed en weefselvocht en lymfevocht niet meer op de juiste manier afgevoerd. Zuurstofarme en afvalrijke bloedstromen hopen zich op, net als het weefsel- en lymfevocht. Dit leidt er toe dat de benen zwaar aan gaan voelen en op gaan zwellen, ook krijg je vaak last van een rusteloos gevoel. Door het opzwellen wordt de bloeddruk in de benen hoger, vaatjes en vaten worden wijder en er kunnen spataderen ontstaan. Dit is allemaal erg pijnlijk en het kan je sterk belemmeren in je dagelijkse gang van zaken. Een oedeem behandeling kan in dit geval er op twee manieren uitzien.

Oedeem behandeling bij veneusoedeem

Hoe ziet de oedeem behandeling er dan uit? Er kan gekozen worden voor ambulante compressie therapie. Hierbij worden de te behandelen lichaamsdelen ingezwachteld, waardoor er druk op de bloedvaten komt en deze zich gaan vernauwen en de kleppen weer gaan sluiten. Op die manier kan het vocht zich niet meer ophopen. Ook kan er gekozen worden voor het dragen van steunkousen of elastische kousen. Deze worden altijd op maat gemaakt en kunnen verschillen wat betreft:

  • drukklasse
  • kleur
  • vlakbrei- of rondbreitechniek

Door deze mogelijkheden is er altijd een kous te maken die precies bij jouw been en bij jouw aandoening past. Een oedeem behandeling kan er echter ook heel anders uitzien, bijvoorbeeld in het geval van lymfeoedeem. Om dit te behandelen kan er bijvoorbeeld manuele lymfedrainage ingezet worden. Hierbij activeert de behandelaar met zijn of haar handen het netwerk van lymfevaten. Het overtollige vocht wordt op deze manier verplaatst naar plaatsen waar het beter afgevoerd kan worden. Daarnaast zijn er ook nog andere oedeemvarianten, zoals lipoedeem. Altijd zal er gezocht worden naar een oedeem behandeling die past bij de specifieke aandoening. Daarvoor zijn overigens nog meer technieken mogelijk dan de hierboven aangehaalde punten.

Laat je behandelen

Van welke variant jij ook last hebt, het is altijd belangrijk dat je een oedeem behandeling uit laten voeren. Dit om de pijn te verminderen en ook om de vochtophopingen te doen verminderen. Bij Inci Huidtherapie kunnen zij jou verschillende behandelmethodes aanbieden, hierover kun je meer lezen op Inci-Huidtherapie.nl. Zij bieden naast de ambulante compressie, de steunkousen en de manuele lymfedrainage ook fibrose- en oedeemgrepen, lymftaping en lymfapress als oedeem behandeling aan. Op hun website kun je lezen wat dit inhoudt. Om te kijken welke behandelmethode voor jou het meest geschikt is, zullen zij altijd afgaan op de klachten die jij hen vertelt te ervaren, samen met wat zij zelf zo kunnen zien. Online kun je meer informatie bij hen opvragen en je kunt op hun site ook meteen een afspraak met hen maken. Als jij niet in staat bent om naar hen toe te komen, dan is het in bepaalde gevallen ook mogelijk dat zij bij jou langskomen. Overleg dit dus gerust eens met hen. Inci Huidtherapie en Laserkliniek helpt jou graag met een oedeem behandeling op maat!