Noorderlicht vakantie
26-04-2018
0

Noorderlicht reizen en fotografie naar Lapland IJsland Lofoten Noorwegen - Waar en wanneer Noorderlicht zien

Onder het Noorderlicht vakantie vieren? Dat is echt een onvergetelijke ervaring! De aurora borealis is iets wat wij in ons deel van Europa maar heel zelden waar kunnen nemen. Eens in de zoveel jaren is er sprake van dat we het hier kunnen zien, maar vaak is dit dan maar heel kort en maar heel klein. Dat is op dat moment dan al bijzonder om te zien, maar hoe denk je dat het is om dit echt in het groot mee te mogen maken? Als je kiest voor een speciale Noorderlicht vakantie, dan kun je helemaal zelf ervaren hoe dit is! Hoe ontstaat dit bijzondere natuurverschijnsel nu eigenlijk? Dit heeft te maken met zogenaamde zonnestormen in combinatie met uitbarstingen op de zon. Hierdoor ontstaat een bijzonder lichteffect, het doet zich voor als een lichte gloed of als bewegende golven van licht. Vaak heeft dit ook een bijzondere kleur, wat het nog spectaculairder maakt om te zien. De lichtgolven hebben al eeuwenlang effect op mensen en het is dan ook niet verwonderlijk dat het in veel noordelijke mythologie├źn terug komt. Een Noorderlicht vakantie zou dus eigenlijk op ieders lijstje moeten staan!

Waar en wanneer Noorderlicht vakantie?

Als jij een Noorderlicht vakantie wilt plannen, dan zijn er twee belangrijke zaken om rekening mee te houden, namelijk: waar en wanneer? De locatie die je kiest is van belang, het poollicht kun je immers het beste waarnemen in het noordelijkste deel van ons continent. Je zult dus naar Noorwegen, Zweden of Finland moeten gaan en dan het liefst zo noordelijk mogelijk. Dat is een van de stappen om de kans op het aanschouwen van dit lichtverschijnsel zo groot mogelijk te maken. Een andere belangrijke factor voor je Noorderlicht vakantie, is de reistijd die je kiest. Je kunt dit verschijnsel immers het beste zien op het moment dat het donker is, bij daglicht valt het eigenlijk gewoon weg in het gewone zonlicht. Nu is het zo dat het in het noorden van Europa in de zomer non-stop licht is, dus het heeft geen zin om dan hiervoor daar naartoe te reizen, hoewel het ook in de zomer zeker geen straf is om in bijvoorbeeld Lapland te zijn. Wil jij de kans van slagen voor jouw Noorderlicht vakantie zo groot mogelijk maken, dan is het raadzaam om te kiezen voor september tot half april voor jouw reis. Bovendien, hoe langer je de reisduur maakt, hoe meer kans je hebt op het zien van het poollicht. Kies dus liever niet voor een weekendtrip, maar voor een iets langere reisperiode.

Beste reisorganisatie

Wil jij een Noorderlicht vakantie houden, dan kun je dit natuurlijk helemaal zelf regelen. Maar je kunt er ook voor kiezen om een georganiseerde reis te boeken bij Xplore the North. Het voordeel daarvan is dat zij:

  • weten welke reisperiode en reisduur de hoogste kans van slagen heeft
  • de mooiste accommodaties voor je uitgezocht hebben
  • leuke excursies voor overdag aanbieden

Zij zijn een echte specialist als het aankomt op de Noorderlicht vakantie. Dit heeft te maken met het feit dat zij zelf door dit natuurverschijnsel gefascineerd zijn en daardoor keer op keer weer naar het noorden van Europa afreizen. Zij weten daardoor als geen ander waar je de meeste kans hebt om het waar te nemen en wat de leukste plaatsen zijn om te verblijven. Ook weten ze welke activiteiten leuk zijn om te doen en je kunt dan ook verschillende excursies bij hen boeken die je kunt doen in de uren dat het licht is en je het poollicht niet echt waar kunt nemen. Als je een Noorderlicht vakantie wilt boeken, dan is Xplore the North daarvoor dus het aangewezen adres!