Klanten werven door middel van b2b telemarketing
30-12-2018
0

Het werven van klanten en het benaderen van potentiële klanten is natuurlijk voor ieder bedrijf ontzettend belangrijk. Daarom is het belangrijk dat dit ook goed gedaan wordt, anders levert het werven van klanten niets op. Het inhuren van een bedrijf dat gespecialiseerd is in het werven van klanten is dan een goede oplossing. Zeker als je weet dat je op dit bedrijf kunt vertrouwen. In dit artikel lees je alles wat b2b telemarketing kan beteken voor jou en je bedrijf. 

Wat is b2b telemarketing precies?

B2b staat voor ‘business to business’. Dat kan letterlijk vertaald worden naar ‘bedrijf naar bedrijf’. Meestal wordt hiermee bedoeld dat twee bedrijven die zaken doen met elkaar. Voor supermarkten is het bijvoorbeeld Makro die zijn producten levert aan bepaalde supermarkten die zaken doen met dit bedrijf en alleen andere bedrijven kunnen inkopen doen bij deze groothandel. In de telemarketing bestaat business to business ook: b2b telemarketing. Er wordt dan uitgegaan van het genereren van potentiële klanten voor bedrijven. Het doen van b2b telemarketing kan veel voordelen hebben voor je bedrijf, namelijk:

  • Je bent direct in contact met je potentiële klant.
  • Wanneer je werkt met mails of met papieren werving sta je niet in direct contact met je klant.
  • Dat kan de drempel lager maken om de dienst direct af te wijzen.
  • Bij b2b telemarketing kun je meteen de dialoog aangaan.
  • Nieuwe klanten komen bij bedrijven meestal niet zomaar aanwaaien.
  • Door telemarketing kun je je bedrijf aanprijzen op de manier zoals jij dat wilt.

B2b telemarketing is de meest efficiënte vorm van marketing en klantenwerving. Bij telemarketing ben je, in tegenstelling tot bijvoorbeeld papieren reclame, direct in contact met de potentiële klant. Het feit dat de klant direct kan beslissen bespaart een hoop tijd en maakt telemarketing efficiënt. Daarnaast bouw je ook gemakkelijker een band op aan de telefoon dan via bijvoorbeeld het internet. B2b telemarketing wordt vaak ingezet bij het werven van klanten door bedrijven. Het komt echter niet vaak voor dat een bedrijf mensen in dienst heeft die echt verstand hebben van deze vorm van klanten werven. Dat kan de efficiëntie van de telemarketing tegengaan. Je kunt hiervoor de hulp van een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Een van die bedrijven is Saleshelden. Dit bedrijf helpt met b2b telemarketing. Ik zal je nu wat meer vertellen over de werkwijze van dit bedrijf en wat zij voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

De telemarketing van Saleshelden

B2b telemarketing is niet het gemakkelijkste onderdeel van het runnen van een bedrijf, maar er zullen toch nieuwe klanten binnengehaald moeten worden. Niet elke manager van een bedrijf heeft ervaring in het telefonisch benaderen van potentiële nieuwe klanten voor het bedrijf. Saleshelden is ervan overtuigd dat het inhuren van een gespecialiseerd bedrijf met ervaring veel invloed kan hebben op het werven van klanten. De benadering moet volgens hen persoonlijk zijn. Een potentiële klant zit natuurlijk niet te wachten op een overvloed aan feiten over het bedrijf dat je probeert aan te prijzen. Het gaat om het voeren van een prettig gesprek met de klant dat ook persoonlijk is. Er wordt daarom door Saleshelden nooit met een anoniem nummer gebeld. Deze transparantie is goed voor een snellere band met de potentiële klant. Er wordt daarnaast ook niet teveel ingegaan op details. Als bedrijf word je goed op de hoogte gehouden van allerlei zaken. Voor meer informatie over de diensten die Saleshelden je kan bieden kun je op https://www.saleshelden.nl/b2b-telemarketing kijken.