Kitranden vervangen
22-07-2018
0

De kitranden vervangen in je keuken, toiletruimte en badkamer, hoe vaak denk jij daaraan? Waarschijnlijk niet zo vaak en dat is ook logisch, het zijn voor je gevoel immers maar details. Je besteedt hier over het algemeen niet echt aandacht aan en daarin ben je zeker niet de enige! Vaak valt het je pas op dat ze in een iets minder goede staat verkeren als jij er echt met je neus bovenop zit om ze eens goed schoon te maken. Maar ook dan zul jij je niet snel afvragen of de kitranden vervangen nodig is, de staat waarin ze verkeren neem je vaak gewoon voor kennisgeving aan. Vaak is het zo dat mensen pas echt aandacht besteden aan het kitwerk op het moment dat ze aan het verbouwen gaan en bijvoorbeeld alle tegels in de badkamer vervangen worden. Ook als je net verhuist en er zitten schimmels op, ook dan zul jij je waarschijnlijk wel realiseren dat het verstandig is om even nieuwe kit te laten plaatsen. Maar er zijn weinig andere momenten waarop jij de mogelijkheid van de kitranden vervangen zult overwegen en dat is jammer, want het is zeker belangrijk om hier aandacht aan te besteden.

Waarom kitranden vervangen?

Waarom is het nu zo belangrijk om hier aandacht aan te besteden, waarom is kitranden vervangen af en toe gewoon noodzakelijk? Er zijn verschillende punten hiervoor aan te geven, namelijk:

  • ontstaan van ongezonde schimmels
  • ophoping van bacteriën
  • mogelijkheid van lekkage

Op het moment dat de kit niet meer in goede staat verkeerd of zelfs helemaal verdwenen is, dan kan het zo zijn dat in je keuken bijvoorbeeld kleine etensrestjes door de ontstane kieren gaan vallen. Daar komt je natuurlijk niet weer bij en je kunt het dan ook onmogelijk schoonmaken. De restjes gaan dan liggen vergaan, waarbij veel bacteriën vrijkomen. Het zal voor zich spreken dat dit niet echt bevorderlijk is voor een gezond woonmilieu. Daarom is de kitranden vervangen dus belangrijk, dan voorkom je dat dit kan gebeuren. Ook in badkamer en toilet kun je last krijgen van bacteriën die zich ophopen, maar hier kun je ook nog te maken krijgen met lekkage. Is bijvoorbeeld het kitwerk van jouw bad niet meer op orde, dan kan water er tussendoor weglopen. In het begin zul je hier weinig van merken, maar daar kan op den duur ernstigere lekkage door ontstaan. Bovendien is dat stilstaande water ook niet echt gezond en kan ook dit zorgen voor ongezonde schimmels en bacteriën. Daarom is het dus zeker aan te raden de kitranden te vervangen als deze in slechtere staat beginnen te raken.

Bleijenberg Kitwerken

Wanneer is kitranden vervangen nu nodig? Hoe vaak moet je dit laten doen? Soms kun je gewoon met het blote oog wel zien dat ze nodig aan vervanging toe zijn, bijvoorbeeld omdat ze helemaal zwart beginnen te kleuren of omdat je ziet dat ze beginnen af te brokkelen. Maar niet altijd heb jij dit zelf door. Daarom is het aan te raden eens in de ongeveer vijf jaar door een professioneel bedrijf te laten controleren of kitranden vervangen in jouw woning nodig is. Je kunt dit bijvoorbeeld laten doen door Bleijenberg Kitwerken. Zoals hun naam al aangeeft, zijn zij een echte specialist op dit gebied en zij weten dan ook als geen ander wanneer vervanging van deze onderdelen aan te raden is. Als je dit op tijd laat doen, dan voorkom je ongezonde situaties in je woning. Kijk dus eens kritisch rond in je keuken en sanitaire ruimtes of schakel meteen de professionals van Bleijenberg Kitwerken in voor controle of meteen voor de kitranden vervangen.