Horlogebandjes
11-04-2018
0

Met de huidige generatie horloges is het zo dat de uurwerken vaak lange tijd meegaan, maar de horlogebandjes niet altijd. Het uurwerk zal alleen af en toe eens een nieuwe batterij nodig hebben, maar voor de rest hoef je hier eigenlijk niets aan te doen. Bij het bandje gaat het helaas wat anders, dit is immers het deel dat het meest geraakt wordt door het gebruik. Elke keer het sluiten en weer openen en het buigen van de band. Dit kan ertoe leiden dat ze slijtage gaan vertonen. Vooral bij horlogebandjes die gemaakt zijn van rubber of van leer kun je hier problemen mee gaan ervaren. Het gaatje dat je altijd gebruikt kan bijvoorbeeld erg uitrekken. Ook kunnen de verschillende lagen waar de band uit bestaat los gaan raken van elkaar. Dat is natuurlijk zonde, want als het bandje er niet meer mooi uit ziet, dan doet dit meteen afbreuk aan het geheel, het ziet er dan meteen helemaal een stuk minder mooi uit. Gelukkig hoef je dan niet meteen een compleet nieuw horloge te kopen, je kunt ook eenvoudigweg een keuze maken uit de vele horlogebandjes die beschikbaar zijn en enkel dit onderdeel vervangen, dan kun je er weer een hele tijd mee vooruit.

Horlogebandjes voor ander uiterlijk

Om jouw horloge er weer als nieuw uit te laten zien, is het vervangen van horlogebandjes dus een goede optie. Maar er is nog een andere reden waarom je een nieuw exemplaar zou kunnen kopen en dat is om het uiterlijk van dit sieraad eens helemaal te veranderen. Voor veel mensen zal het zo zijn dat hun smaak en stijl door de jaren heen wat veranderen. Nu wil je natuurlijk altijd graag je sieraden goed aan laten sluiten bij de kleding die je draagt en dat geldt natuurlijk ook voor je horloge. Daarom kan het ook raadzaam zijn om op een gegeven moment eens je te oriƫnteren op nieuwe horlogebandjes. Welke passen er goed bij de stijl die jij nu vaak draagt? Door je oude exemplaar te vervangen door een nieuwe, kun je ervoor zorgen dat de uitstraling van je horloge echt compleet anders wordt. Zo kun je er dus op een eenvoudige en voordelige manier voor zorgen dat je polsuurwerk weer helemaal aansluit bij de stijl die jij op dat moment draagt. Een compleet nieuw polshorloge kopen is natuurlijk een stuk duurder dan vervangen van horlogebandjes. Daarom is dat laatste voor veel mensen een betere optie.

Kies uit veel verschillende exemplaren

De vraag is natuurlijk wel waar je nu goed terecht kunt voor het kopen van nieuwe horlogebandjes, er zijn niet veel winkels die hier echt een ruime keus in aanbieden. Bij veel warenhuizen en juweliers kun je deze objecten wel vinden, maar het aanbod is toch vaak wat beperkt. Wil je kunnen kiezen uit veel verschillende opties, dan moet je eens kijken in de webshop van de Horlogebanden Specialist. Bij hen vind je heel veel keus, in de eerste plaats al wat betreft materiaal. Zo kun je bij hen kiezen voor:

  • leer
  • rubber
  • metaal
  • nato strap

Maar niet alleen wat betreft materiaal bieden zij verschillende opties, hun horlogebandjes zijn ook in diverse maten te krijgen en voor zowel dames als heren hebben zij een ruime collectie. Een punt om altijd in de gaten te houden, is dat je de juiste breedtemaat kiest. De aanzet moet immers passen bij de maat van het uurwerk. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden die zij bieden of wil jij weten waar je op moet letten als je horlogebandjes kopen gaat? Neem dan eens een kijkje op hun website, hier vind je veel informatie en hun complete aanbod!

Lees meer…