Hoe wespennest verwijderen en de wespen weghouden
31-10-2018
0

Wespen kunnen een serieuze plaag en overlast zijn als we naar de warmere maanden gaan. Een wespennest verwijderen, is niet zo simpel als ze hun nest in je dakgoot of in je huis gemaakt hebben. Wespen behoren tot een belangrijk onderdeel van ons ecosysteem en spelen een cruciale rol bij de bestrijding van plagen die anders planten en gewassen zouden vernietigen. Omdat wespen buitengewoon belangrijke beestjes zijn, is een wespennest verwijderen ook niet altijd even eenvoudig. Maar ook al is hun rol in ons ecosysteem uiterst nuttig, het maakt ze daarom niet aantrekkelijker als buren of huisbewoners. Ze kunnen uitpakken met een pijnlijke steek en als ze een nest in je huis bouwen, kan het zelfs heel gevaarlijk zijn. Helaas gebeurt het vrij vaak dat getrainde professionals geconfronteerd worden met een wespennest verwijderen in een of ander huis of schuur. Maar het is gemakkelijker om een invasie van wespen te voorkomen dan ze kwijt te raken, eens ze een nest hebben gemaakt. Hieronder enkel preventieve tips om wespen op afstand te houden, zodat een wespennest verwijderen niet nodig is:

  • Leeg en was je vuilbakken regelmatig en houd ze uit de buurt van ramen en deuren, zodat wespen niet worden aangetrokken door hun inhoud.
  • Controleer je huis op eventuele gaten of gaten in het dak, want dit is een van de meest voorkomende manieren van wespen om in je huis te komen en een nest te bouwen. Dicht eventuele gaten op en plaats insectengaas over ventilatieroosters of luchtstenen.
  • Inspecteer je huis regelmatig – met name de schuur, garage of onder de dakrand en in de tuin tijdens de lente – om te zien of er kleine nesten worden gebouwd. Deze zijn meestal de grootte van een golfbal en bevatten minder wespen.
  • Wanneer de koningin begint met het leggen van eieren, zullen de wespen snel in aantal groeien. Dit is het moment waarop een wespennest verwijderen moeilijker wordt.
  • Houd welriekende planten, die wespen kunnen aantrekken, uit de buurt van deuren en ramen.
  • Schrik wespen af met pepermunt (wespen houden niet van de geur)

Laat een wespennest verwijderen door professionals

Als je een wespennest in je huis of tuin vindt, is het beter om professionele in te schakelen. Zij zijn getraind en hebben dus ervaring met een wespennest verwijderen. Daarnaast beschikken ze over de juiste gereedschappen, evenals beschermende kleding om het probleem veilig op te lossen. En heel belangrijk: jij stelt jezelf niet bloot aan een zwerm boze wespen! Als een nest niet te groot is, is het mogelijk dat ze het naar een andere locatie kunnen verplaatsen. Maar als het een volwaardig nest is, kan het duizenden wespen bevatten en moet het worden vernietigd. Ga niet zelf tot actie over! Alleen al een wespennest aanraken met een stok, maakt de wespen boos. De zwerm zal je aanvallen omdat ze hun huis verdedigen. Contacteer Beestjes Kwijt om de klus te klaren!

Wespenval gebruiken

Als je wespen in je tuin hebt, wil dit nog niet zeggen dat je een wespennest hebt. Misschien zijn ze gewoon in je tuin beland, omdat ze op zoek zijn naar voedsel of bouwmaterialen. Uiteraard zijn ze minder welkom als je net op dat moment een picknick of barbecue hebt gepland. Het is niet de meest diervriendelijke manier, maar als je wespen in je tuin of huis hebt, kun je gifvrije wespenvallen kopen om ze te vangen en te doden. Je vult de val met zoet sap of bier en wanneer de insecten de valstrik binnengaan, kunnen ze niet ontsnappen. De meeste van deze vallen zijn herbruikbaar. Alles over wespen en nog meer informatie over hoe een wespennest verwijderen vind je op de pagina beestjeskwijt.nl.

Lees meer…