Het wonder van de felsmachine
13-12-2018
0

Waar zouden we zijn zonder ingeblikt voedsel? Inblikken is al sinds mensenheugenis dé methode om voedsel langer goed te houden. Omdat je het voedsel licht- en luchtdicht afsluit voorkom je bederf. Ingeblikte groenten en fruit kun je vaak jarenlang bewaren. Het is dan ook de meest voor de hand liggende optie om blikvoer te kopen als je een noodvoorraad wilt aanleggen. Of als je je voor langere tijd gaat afzonderen van de beschaving. Ook in een gewoon huishouden is het altijd fijn om een paar blikken met eten achter de hand te hebben. Voor als je een keer geen zin of tijd hebt om naar de supermarkt te gaan. Maar hoe gaat dat inblikken eigenlijk in zijn werk? Dat is iets wat veel mensen niet weten. De meeste grote fabrieken die voedsel inblikken, doen dat met een felsmachine. Felsen is een techniek waarbij dun plaatmateriaal met elkaar wordt verbonden. De randen van deze platen worden als het ware in elkaar gevouwen en vervolgens goed aangedrukt. Op die manier ontstaat een stevig geheel. Een felsmachine is een machine waarin dit proces van felsen volledig is geautomatiseerd. Een professionele, moderne felsmachine kan wel twee- tot drieduizend blikken per uur felsen! Wist u dat de machines van André de la Porte Packaging van roestvrij staal zijn gemaakt? Wel zo handig als je met eten werkt: roestvrij staal roest niet, ook al staat de machine in een natte omgeving of wordt er met natte voedingsmiddelen gewerkt. De machines zijn bovendien ook makkelijk schoon te houden.

Wat u moet weten als u een felsmachine wilt kopen

Felsmachines zijn er in vele soorten en maten. In Nederland is André de la Porte Packaging de expert op het gebied van deze machines. Eigenlijk zijn ze expert in allerlei fabrieksmatige inpakprocessen. Zo hebben ze ook afvulmachines, etiketteermachines, sluitmachines, eindverpakkingsmachines, doseermachines, vulmachines, doppensluiters, labelmachines, transportbanden en meetapparatuur in hun assortiment. Een bezoekje aan hun showroom in Apeldoorn is een ware belevenis. Aangezien zij precies weten hoe belangrijk het inpakproces is voor uw product, beveel ik André de la Porte van harte bij u aan als u een felsmachine wilt kopen. U wilt immers niet dat het inpakproces stil komt te liggen, met alle financiële consequenties van dien. De medewerkers van André de la Porte kunnen u bovendien adviseren welke felsmachine het beste bij uw product past. Zij snappen ook dat u bij de aanschaf van een felsmachine niet over één nacht ijs gaat. Heeft u een beperkt budget dan hebben ze ook tweedehands machines in de aanbieding. Deze beschikken misschien niet over de nieuwste technische snufjes, maar werken net zo goed. Ook is het in sommige gevallen mogelijk tijdelijk een machine te huren.

De kenmerken van een Stiller felsmachine

Bij André de la Porte geloven ze in de machines van het merk Stiller. Ze hebben twee nieuwe modellen in de aanbieding: de STA 2000 en de STA 3000, die respectievelijk 2000 en 3000 blikken per uur aan kunnen. Dit zijn de kenmerken van deze prachtige machines:

  • Ontwikkeld om ronde metalen, aluminium en combibussen te sluiten
  • Werkt als een roterende bus
  • Bevat een eigen transportband
  • Bevat een eigen bussen- en dekseltoevoer
  • Volledig geautomatiseerd proces
  • Modern design in RVS-uitvoering
  • Kan met natte producten of in een natte omgeving werken: roestvrij
  • Hygiënisch: eenvoudig schoon te maken en te houden
  • Eenvoudige en snelle formaatwissel
  • Vele uitbreidingsmogelijkheden zoals opgieten, vullen of een printer koppelen

Wilt u meer weten? Lees dan meer op: https://adlppack.com/felsmachine/ Of bent u al overtuigd en wilt u een felsmachine aanschaffen? Op https://adlppack.com/ vindt u alle contactinformatie van André de la Porte Packaging.