Fitness voor vrouwen, de sportschool gericht op de vrouw
22-11-2018
0

Een sportschool alleen voor vrouwen, fitness voor vrouwen: het is iets wat steeds gewoner wordt. Want vrouwen hebben vaak een extra drempel als het gaat over naar de sportschool gaan. Die drempel is er nog steeds wanneer het om enkel vrouwen gaat, maar dan wordt de drempel wel lager. Het is zo dat fitness voor vrouwen specifiek gericht is op de vrouw, en op de wensen van de vrouw. Veel vrouwen willen niet extra gespierd zijn. Nee, ze willen slank zijn met uithoudingsvermogen. Met andere woorden: als je graag meedoet aan opzwepende groepslessen of graag begeleiding wilt bij het afslanken, dan is fitness voor vrouwen iets voor jou! Omdat het voor en door vrouwen is, is de kans groot dat je inspiratie vindt en enthousiast wordt over het sporten. Want wie net dat extra zetje nodig heeft om te gaan sporten, die kan het nodig hebben om mee te doen aan groepslessen waar iedereen enthousiast meedoet, of gewoon lekker alleen met een koptelefoon spinnen. Het is allemaal mogelijk! Woon je in de buurt van Bunschoten? Dan kan je terecht bij Girl Power, fitness voor vrouwen, precies wat het zegt. Op woensdag hebben ze ook nog eens kinderopvang, dus aan alles wordt gedacht. Altijd al nieuwsgierig geweest naar paaldansen? Bij Girl Power hebben ze groepslessen! Kijk op girl-power.nl voor meer informatie, of schrijf je in voor een gratis proefles!

Waarom fitness voor vrouwen?

Je moet als vrouw geluk hebben en veel zelfvertrouwen wil je aan jezelf gaan werken en een sportschool vinden waar je je meteen op je gemak voelt. In veel sportscholen kom je binnen, terwijl je net iets te zwaar bent, om dan meteen geconfronteerd te worden met mensen die er super strak uitzien die even zonder enig probleem uren op de loopband doorbrengen. Terwijl jij na drie minuten hijgend naar adem dood wilt gaan, omdat je te lang niet gesport hebt. Komt dat je bekend voor? Wel, dan is dat meteen een goede reden om je onzeker te voelen. Want hoewel veel mensen die in de sportschool zijn allemaal dat punt gehad hebben, is het niet meteen heel erg motiverend om zoveel slanke en gespierde mensen te zien. Daar komt dan vaak nog een instructeur bij die eveneens goed in vorm is. Nog meer demotivatie! Ook is het in veel sportscholen zo dat er een instructeur die op dat moment beschikbaar is, ingezet wordt als je begeleider. Veel vrouwen voelen zich ongemakkelijk bij het hebben een gespierde mannelijke instructeur, en dat zal eraan bijdragen dat ze afhaken. Het is immers vaak een leuke jonge vlotte vent, terwijl jij daar met je extra gewicht staat te zweten. Met andere woorden, tijd om fitness voor vrouwen uit te proberen.

  • Hier zijn vrouwen in alle maten en vormen vertegenwoordigd
  • Hier kun je rustig het tempo oppakken op een manier die goed en gezond is voor jou.

Sporten, dat is niets voor mij!

Er zijn genoeg vrouwen die zeggen ´fitness voor vrouwen is niets voor mij´. Maar als je een zittende baan hebt, of zelfs moeder bent en thuis bent bij de kinderen, dan kan het heel gezond en goed voor je zijn om de tijd voor jezelf te herpakken. Je zal merken dat het op een gegeven moment als je conditie beter wordt, het iets wordt waar je naar uitziet. Een moment voor jezelf, waar je ook nog eens aan jezelf kunt werken. Dubbelop dus, want sporten is gezond en zorgt ervoor dat je tijd hebt die alleen voor jou is en je doet ook nog eens iets wat goed is voor je hoofd en je lijf. Kies fitness voor vrouwen!