Fijner sporten met dames fietskleding
15-12-2018
0

Fijner sporten met dames fietskledingToen we met z’n drietjes besloten om meer te gaan sporten, moest ik stiekem wel even slikken. Niet vanwege de pondjes die ik te veel heb, dat interesseert me niet zoveel als ik eerlijk ben. Het ging mij meer om mijn uithoudingsvermogen. Na jarenlang alleen maar gewerkt te hebben, had ik niet echt het idee dat ik nog conditie zou hebben. Ik besloot direct aan het werk te gaan. Drie weken voordat we zouden beginnen met fietsen, begon ik de trappen te nemen op het werk in plaats van de lift. Het maakt misschien niet alle jaren van stilzitten ongedaan, maar het is toch een begin! Daarnaast besloot ik slim te doen. Ik heb vroeger gedaan aan wielrennen en weet dat dames fietskleding een belangrijk onderdeel is van het kunnen sporten als vrouw. Ook voor de mannen geldt dit trouwens, want sommige zadels lijken wel bedoeld te zijn voor het lijden van pijn in plaats van zitten. Ik vond direct de geschikte dames fietskleding bij B&T Bikestore (bikeandtravel.nl) waar ik tot mijn verrassing ook gewoon kon betalen met PayPal. Ik heb direct Miryam en Anne gewezen op de mogelijkheden omdat zij ook nog geen dames fietskleding hadden. En met de juiste dames fietskleding wordt het net even wat makkelijker om aan de slag te gaan.

Met dames fietskleding heel Nederland door

We zijn niet van die vrouwen die direct op de pedalen gaan staan en een recordtijd neer willen zetten. Welnee, we gaan liever een leuk eind fietsen om dingen te zien en lekker in beweging te zijn. Zo hebben we laatst een rondje rond Groningen gedaan bijvoorbeeld. Dankzij onze dames fietskleding is het geen probleem om urenlang te fietsen. We zijn er wel snel achter gekomen dat drie geen goed aantal was. Gelukkig wilde Chantal ook wel mee gaan fietsen, dus konden we nog een keer op zoek naar dames fietskleding. We hebben samen een leuke lijst gemaakt met plekken waar we nog willen gaan fietsen, waaronder:

  • Het noorden van Groningen;
  • Van Hengelo naar Enschede en terug;
  • Een deel van het Pieterspad;
  • Over de Veluwe.

Gewoon in een rustig tempo. Geen gekke dingen, gewoon lekker fietsen en wat meer van Nederland zien en tegelijkertijd goed in beweging zijn om het sportieve gehalte wat op te krikken. Het is immers niet de bedoeling dat we straks helemaal geen trappen meer op kunnen komen.

Een fijne manier van sporten

We hebben verschillende andere mogelijkheden overwogen toen we begonnen met sporten. We hadden ook de sportschool op de lijst staan, hardlopen en eventueel zelfs paardrijden. Ik ben blij dat we voor fietsen gekozen hebben. Vooral omdat dames fietskleding goedkoper is dan het onderhoud aan een paard – maar ook omdat dit in elk tempo te doen is. Aangezien we vier best aan elkaar gewaagd zijn qua uithoudingsvermogen, is het daarnaast niet storend om met vier personen tegelijkertijd te gaan fietsen. We motiveren elkaar en zorgen ervoor dat we lekker in beweging blijven. Daar moet ik overigens wel bij zeggen dat we een klein beetje zwak zijn hoor. We hebben drie keer het fietsen afgesteld omdat er regen voorspeld was of omdat het waaide. Na een maand hebben we echter wel 150 kilometer op de teller staan. Wel per persoon gelukkig, want als dat van alle vier de personen geweest was, dan hadden we ons wel mogen schamen. Volgende week gaan we naar het noorden van Groningen en het idee is om daar direct een route te doen van een uurtje of drie, dus dan schiet de teller wel omhoog.