Een hypotheek uitschrijven doet u met Notariskantoor Hof
28-01-2019
0

Zodra u uw huis verkocht heeft of uw hypotheek heeft afgelost, wilt u het liefste uw hypotheek uitschrijven. Een hypotheek uitschrijven zorgt ervoor dat de hypotheek niet meer zichtbaar is in het Kadaster. Een hypotheek uitschrijven kunt u laten doen door een notaris. Notariskantoor Hof kan uw hypotheek uitschrijven en u helpen bij al het papierwerk dat ervoor nodig is. Wij leggen u graag uit wat wij op het gebied van een hypotheek uitschrijven voor u kunnen betekenen, zodat u direct contact met ons op kunt nemen om dit te regelen. Zo ziet u in een oogopslag wat de voordelen zijn van een hypotheek uitschrijven en hoe het in zijn werk gaat.

U heeft de kosten in de hand bij een hypotheek uitschrijven

Een hypotheek uitschrijven is hetzelfde als een hypotheek royeren of doorhalen. Wanneer u een koophuis heeft, dan heeft u waarschijnlijk ook een hypotheek afgesloten. Deze hypotheekschuld moet u ieder jaar afbetalen en dit kan een lange tijd duren. Toch kan het na een tijdje zijn dat u de schuld heeft afgelost. Op dat moment kunt u uw hypotheek uitschrijven bij het Kadaster. Dit is niet verplicht in het geval dat de hypotheek is afgesloten, maar wel als u uw huis verkocht heeft.  Wanneer u dit laat doen verdwijnt de connectie tussen de huiseigenaar en de bank waar de hypotheek liep. Een hypotheek uitschrijven kan echter alleen gedaan worden door een notaris. Daarnaast zijn er nog enkele voorbeelden van een hypotheek uitschrijven:

  • U heeft de kosten zelf in de hand
  • U voorkomt administratieve vertraging
  • U heeft geen omkijken meer naar uw hypotheek

Doordat u zelf de notaris kiest, heeft u de kosten van de royering van uw hypotheek zelf in de hand. Daarnaast voorkomt u altijd administratieve vertraging bij een nieuwe lening of hypotheek. Dit traject gaat namelijk sneller als u uw hypotheek heeft uitgeschreven. Wanneer u contact met ons opneemt, controleren wij bij uw bank of de hypotheeklening daadwerkelijk is afgelost. Daarna maken wij een royementsvolmacht op, welke aan de geldverstrekker wordt toegezonden. Vervolgens verwerken wij dit in een royementsakte en dienen we deze in bij het Kadaster. Zij verwijderen dan de inschrijving in het hypotheekregister. Met onze hulp bent u ervan verzekerd dat alles goed verloopt en dat er altijd een goede service geleverd wordt. Daarnaast hanteren wij concurrerende tarieven, waardoor u altijd voordelig bij ons uit bent indien u de uitschrijving van uw hypotheek bij ons laat doen. Voorkom dus onnodige vertraging en regel vandaag nog de uitschrijving via ons notariskantoor.

U staat er nooit alleen voor

Notariskantoor Hof is uw specialist op het gebied van registergoed, commercieel vastgoed, personen- en familierecht en ondernemingsrecht. Wij hebben dankzij onze jarenlange ervaring alle kneepjes van het vak onder controle, waardoor we u altijd gedegen advies kunnen geven. Naast bovengenoemde zaken kunnen wij ook als mediator optreden in het geval van echtscheidingen. Zo weet u dat u er nooit alleen voor staat. Wij staan zowel voor de particulier als de zakelijke klant klaar om alle zaken te regelen. Bij ons weet u altijd dat u persoonlijke aandacht heeft en dat er altijd een goed resultaat uitkomt. Zodra u met ons contact opneemt, kunnen onze medewerkers u alles vertellen over onze werkzaamheden. Zo weet u precies wat er gedaan wordt en hoe wij te werk gaan. Heeft u nog vragen, behoefte aan advies of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op middels de contactgegevens die vermeld staan op https://www.notariskantoorhof.nl/. U kunt hier ook ons contactformulier invullen.