Coaching en supervisie
30-07-2018
0

Heb jij geen plezier meer in je werk? Dan kan coaching en supervisie jou helpen! Voor veel mensen is hun baan erg belangrijk en dat is ook niet zo verwonderlijk, velen van ons besteden hier immers heel veel uren per week aan. Je brengt vaak meer tijd door op de werkvloer, dan dat je vrije tijd hebt. Het is dan ook van belang dat je leuk vindt wat je doet, dat je er op zijn minst enig plezier en wat voldoening uithaalt. Anders wordt het immers wel heel erg lastig om jezelf iedere dag weer te motiveren om uit bed te komen en aan de slag te gaan. Merk jij dat de laatste tijd jouw motivatie helemaal verdwenen is? Dan kan het helpen om een professional op het gebied van coaching en supervisie in te schakelen. Dergelijke specialisten kunnen jou helpen met:

  • reflecteren op wat je doet
  • het doorbreken van vastgeroeste patronen
  • stimuleren en motiveren

Door hiermee aan de slag te gaan, krijg je weer de regie over je eigen functioneren. Je zorgt ervoor dat je zelf weer de touwtjes in handen hebt en dat je daardoor paden in kunt slaan die goed zijn voor jou. Met behulp van coaching en supervisie kun jij weer het plezier in je werk hervinden!

Verschil coaching en supervisie

Zijn coaching en supervisie nu twee dezelfde dingen of gaat het hierbij om verschillende zaken? Het zijn eigenlijk twee verschillende zaken, maar wel beide manieren om meer over jezelf te weten te komen en plezier in je baan terug te vinden. Als het gaat om het laatste, dan gaat het vooral over zelfreflectie, over het zoeken naar en het analyseren van knelpunten. Dit is dus feitelijk redelijk theoretisch, je kunt het als het ware vanuit je luie stoel doen. Bij coachen gaat het echter om het daadwerkelijk aan de slag gaan, het gaat om het uitvoeren van taken die je door je coach aangereikt worden, het gaat om het zetten van stappen. Coaching en supervisie verschillen dus van elkaar, maar een combinatie van beide is toch de beste manier om verbeteringen te bewerkstelligen. Door deze twee te combineren, leer je bijvoorbeeld omgaan met zekerheid en onzekerheid op je werk. Je leert een balans te vinden tussen je baan en privé. Je leert omgaan met conflictsituaties en veranderingen. Je krijgt meer inzicht in waar je eigen grenzen liggen en je leert deze beter te bewaken. Ook wordt je duidelijk waar je als het ware energie lekt, wat levert jouw energie op en wat juist helemaal niet? Allemaal belangrijke zaken als jij beter in je vel wilt zitten en met coaching en supervisie kun je dit dus bereiken!

Marlet Mediation

Ben jij op zoek naar specialisten op het gebied van coaching en supervisie? Dan is Marlet Mediation het bureau waar je contact mee op wilt nemen. Professional Sjakkelien Marlet heeft veel ervaring met verschillende vormen van begeleiding en kan jou daardoor uitstekend helpen. Als jij op zoek bent naar coaching en supervisie, dan begin je bij haar altijd met een kosteloze kennismaking. Dit om te kijken of er een klik is, die nodig is om goede begeleiding te kunnen bieden. Ook ligt zij dan toe op wat voor manier zij jou kan helpen en hoe het traject er uit zal komen te zien. Zo weet jij van tevoren waar je aan toe bent en of het voorgestelde traject iets voor jou is. Wil jij ook graag aan de slag met coaching en supervisie of wil je hier graag eerst nog meer over weten? Kijk dan eens op haar site of neem vrijblijvend contact met haar op!

Lees meer…