Cis registratie verwijderen
12-12-2018
0

De noodzaak tot een cis registratie verwijderen is al geen prettige omstandigheid. Wanneer u hiermee te maken heeft, wil dat zeggen dat u als verzekerde bent beschuldigd van verzekeringsfraude. Helaas door de verzekeraar zelf. Wanneer dat voorkomt worden uw gegevens doorgegeven aan het Extern Verwijzingsregister (EVR) die aangesloten is bij de stichting CIS. Helaas heeft dit register als naam de zwarte lijst van de verzekeraars. Wanneer u hierop staat, worden andere verzekeraars gewaarschuwd. Dit betekent niet dat u geen verzekering meer kunt afsluiten, maar het heeft wel gevolgen voor het type verzekering dat u kunt aangaan. Onder andere de kosten zullen hoger zijn dan zonder de registratie. Des te meer reden te zorgen voor een cis registratie verwijderen. Anders betaalt u een veel hogere premie voor uw verzekering en gelden voor u minder voordelige voorwaarden. Verzekeringen zijn toch belangrijk om af te sluiten. Hier kunnen we niet omheen. Daarom is het fijn als een cis registratie verwijderen geregeld kan worden. Er moet wel veel aan de hand zijn, wil het zover komen dat u in dit register terecht komt. Ook voor verzekeraar geldt gelukkig dat zij dit niet zomaar mogen doen. Er zitten strenge eisen aan vast en daarmee is de consument gelukkig mee beschermd. Mocht er sprake zijn van een registratie bij de EVR, laat dan goed uitzoeken of dit rechtmatig is. Hier kan Advocatenkantoor Phea u in bijstaan.

Wat uitzoeken bij een cis registratie verwijderen

De registratie vindt dus plaats bij een verzekeringsfraude. Wanneer is hier eigenlijk sprake van? Dat is goed om uit te zoeken, mocht u hiervan beschuldigd worden. In geval van verzekeringsfraude, is de verzekeraar opzettelijk misleid om een verzekeringsuitkering te krijgen waar ander geen recht op was. Dit kan op verschillende manieren uitgevoerd worden:

  • Majoreren: meer schade claimen dan werkelijk nodig is.
  • Fingeren: doen alsof er schade is of verdraaien van feiten om de claim onder de dekking te laten vallen.
  • Ensceneren: opzettelijk veroorzaken van schade.
  • Vragen van verzekeraar opzettelijk onjuist beantwoorden.

Duidelijk is dat er zeker sprake moet zijn van opzet. In geval van cis registratie verwijderen, moet het tegendeel hiervan bewezen worden. Indien er wel sprake is van misleiding, maar geen sprake van opzet, dan valt dit niet onder verzekeringsfraude. Als u dit kunt aantonen of aangeven, dan is de kans op de cis registratie verwijderen groot. Voor de verzekeraar zelf geldt natuurlijk ook dat ze zeker moeten zijn van een zekere opzet bij de misleiding. Gelukkig is een registratie niet zomaar te doen, maar helaas komt het wel voor.

Het aanvechten van de registratie

Voor het bewijzen van een onrechtmatige registratie, heeft u een deskundige juridische bijstand nodig. Advocatenkantoor Phea is er voor u om uit te zoeken wat uw mogelijkheden zijn voor de cis registratie verwijderen. Op de website advocatenkantoorphea.nl staat al veel informatie over cis registratie verwijderen. Zo kunt u van tevoren al inlezen of dit voor u van toepassing is. Indien u hiervan overtuigd bent, neem dan gerust contact op met een van de juristen van Advocatenkantoor Phea. Tijdens het eerste gesprek worden de zaken geĆÆnventariseerd en door de advocaat ingeschat hoeveel kans u maakt voor een cis registratie verwijderen. Een verzekeraar moet wel heel overtuigd zijn willen ze u aangeven bij de EVR. Dit mag niet op basis van enkele vage vermoedens. Er moeten sterke feiten aanwezig zij om tot deze registratie te komen. Dit wil niet zeggen dat een onrechtmatige registratie niet voorkomt. Daarom is het inschakelen van een gespecialiseerde verzekeringsadvocaat nodig voor de cis registratie verwijderen. De advocaten van Advocatenkantoor Phea beschikken over ruime ervaring om dit voor u grondig uit te zoeken en aan te vechten.