Ben jij geïnteresseerd in een opleiding op het gebied van OSINT?
22-05-2019
0

Ben jij geïnteresseerd in het opsporen van misdaad en criminelen? Wil jij je verdiepen in opsporingsmethoden en forensisch onderzoek? Of heb jij affiniteit met de internationale veiligheid en openbare orde? Dan is een opleiding bij de Anti-Crime-Academy.com misschien wel wat voor jou! De Anti Crime Academy biedt verschillende opleidingen, workshops en lezingen aan op het gebied van OSINT (Open Source Intelligence), SOCMINT (Social Media Intelligence), Human Intelligence, Forensische Opsporing en Internationale Veiligheid. Als je een opleiding bij de Anti Crime Academy gaat doen wordt je opgeleid door docenten die werkzaam zijn in de praktijk en veel ervaring hebben met de meest actuele kennis, procedures en wetgeving. De lessen worden verzorgd op een uitstekende locatie en je ontvangt na voltooiing van de opleiding een erkende beroepsdiploma waarmee je meteen aan de slag kunt gaan.

Zelf heb ik een aantal jaren geleden de OSINT opleiding afgerond en ben ik werkzaam bij een belangrijke opsporingsinstantie. Tijdens deze opleiding heb ik veel nuttige kennis vergaard en mezelf een heleboel handige vaardigheden eigen gemaakt. Mijn kennis komt nu overal van pas en ik ben één van de besten op mijn vakgebied. Als je toe bent aan iets nieuws dan is een OSINT opleiding bij de Anti Crime Academy zeker aan te raden!

Wat is OSINT?

De term OSINT heb je misschien nog nooit eerder gehoord, dat had ik namelijk ook niet. Het staat voor Open Source Intelligence en dit omvat de methode om informatie en inlichtingen middels openbare bronnen te verzamelen. Als je het zo hoort, klinkt het misschien al wat bekender. De informatie en inlichtingen die je verzamelt zijn niet alleen geschreven teksten. Het kan van alles zijn, maar het gaat vooral om openbare bronnen op het internet. Denk aan foto’s, video- en audiofragmenten. Op het internet is dit soort informatie ten overvloede te bereikbaar en voor iedereen beschikbaar en als dit op de juiste manier wordt verwerkt en geanalyseerd kan deze informatie zeer belangrijke inlichtingen bevatten die gebruikt kunnen worden bij het opsporen en bestrijden van criminele activiteiten.

Dit is dus wat je gaat leren bij het volgen van een OSINT opleiding: het verzamelen en verwerken van informatie en inlichtingen uit openbare bronnen om deze informatie vervolgens te kunnen gebruiken bij het handhaven van de openbare orde en het waarborgen van de internationale veiligheid.

Wat heb je daarvoor nodig?

Dit klinkt misschien makkelijker dan het eigenlijk is. Je wordt niet zomaar een OSINT Analyst. Om toegelaten te worden tot de opleiding dien je te beschikken over een uitstekend analytisch denkvermogen en moet je de vergaarde informatie op de juiste wijze kunnen inschatten. Als OSINT Analyst dien je naast je kennis en vaardigheden te beschikken over de juiste apparatuur, OSINT tools en up-to-date software.

Binnen de Anti Crime Academy kun je kiezen uit de volgende opleidingen op het gebied van Open Source Intelligence:

  • Open Source Intelligence Analyst – Module 1 en 2
  • Open Source Intelligence Expert – Module 3
  • Certified Ethical Hacker (CEH V9) EC-council
  • Cyber Due Diligence Analyst
  • Cyber Human Intelligence
  • Technical OSINT training

Daarnaast biedt de Anti Crime Academy ook herhalingslessen aan als jij voelt dat je kennis aan opfrissing of vernieuwing toe is.